середу, 9 листопада 2022 р.

Мова - ДНК нації

"Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства"
                                       П. Куліш

   Усе свідоме українство 9 листопада відзначало День української писемності та мови. На честь цього свята в Гришковецькій бібліотеці для дітей діяла книжкова виставка «Мова – ДНК нації», мета якої донести до читачів різних вікових категорій інформацію про перші пам’ятки писемності й старослов’янської мови та їх творців, про тернисті шляхи української мови, про дивовижні художні твори, які народилися за допомогою «великого божественного пензля, назва якому – СЛОВО».
   Серед пропонованої літератури є «корисні порадники», «експрес-уроки», які допоможуть усім бажаючим заговорити українською більш впевнено та грамотно. навчать уникати суржику та правильно перекладати сталі вирази з російської мови, нагадають призабуті українські слова, характерні для нашої мови і, які були навмисно викоренені з свідомості людей…
   Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру. Цікавий світ української мови, її багатство і красу відкривали в цей святковий день бібліотекарі з учнями 4-Б класу Гришковецького ліцею за допомогою мовної ігротеки, яка проходила під девізом: «Від рідного слова ти сил набирайся! Ніколи й ніде ти його не цурайся!».














Немає коментарів:

Дописати коментар