середу, 13 травня 2020 р.

"Бібліотечні родзинки - книжкові новинки". Випуск 7

   
Деяким школярам дуже важко дається математика. Та й часто їхні батьки зізнаються, що не надто й вони захоплювались цим предметом в школі. Між тим, відомо, що математичні науки розвивають системне мислення, без якого не обійдеться ані інженер, ані художник. А чи може будь-хто розібратися в математиці й полюбити її? Виявляється - може! Як? Це вам підкаже книжка «Екскурсія математикою. Як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку». Написав її професор прикладної математики Корнелльського університету (США) Стівен Строганс. Він вважає, що спочатку дорослі мають побачити в математиці красу, глибину й сенс, а потім цікаво й невимушено доносити це до дітей.
       Рекомендую її старшокласникам, студентам, вчителям, батькам.

    А для тих учнів, які ще не можуть визначитись, який предмет у школі їм подобається більше, раджу читати посібник Сари Гаттон "Крута фізика"
 та науково-популярні видання серії «Країна Перельманія». Ці книги стануть в пригоді батькам, допомагаючи їм відповідати на численні "чому" своїх дітей, а також учителям, які віднайдуть тут засоби для підвищення інтересу до навчання школярів.


Немає коментарів:

Дописати коментар