четвер, 1 листопада 2018 р.

Знання - сонце, книги - віконце


   30 жовтня учні 1-А класу Гришковецької гімназії «відкривали» для себе Дитячу Бібліотеку. Саме тут вони вперше почули історію про "будиночок, де живуть книги", продовженням якої стали бібліотечні "лабіринти", що вели до дивовижної "шафи із зашифрованими шухлядками",  різнобарвих куточків та поличок з написами-підказками. Далі по маршруту маленьких мандрівників були зупинки: "Імперія казок", "Веселі каруселі","Острівець безпеки", "Територія юного патріота", цікавинки-інформатинки.
  Після кількох хвилин такої пізнавальної подорожі школярики налаштовуються на щире відверте спілкуваня і вже залюбки слухають віршики та уривки незвичайних пригод, відгадують загадки, виконують ігрові завдання.
   А книжечки все ваблять і ваблять... І так хочеться їх роздивитися, потримати у своїх руках, вдихнути особливий запах кожної сторіночки... Адже сучасні дитячі  видання близькі нашим дітям та й схожі на них, бо такі ж різні та непередбачувані.
   Перші враження дітей від бібліотеки теж позитивні (вони це підтверджують!).  Адже дитяча книгозбірня сьогодні - це затишний культурний простір, де можна відпочивати, спілкуватися, гратися, переглядати мультики та захоплюючі відео, брати участь у конкурсно-розважальних програмах, виставах "ТЕАТРУ КНИГИ".
    Працівники бібліотеки щиро вдячні вчителям, вихователям, батькам за сприяння в організації екскурсій дошкільнят і учнів молодших класів до нашого закладу. Після них діти активніше відвідують бібліотеку, а дитяча книга, незважаючи на новітні технології, стає хорошим другом для маленьких чомучок. Через деякий час, якщо книги підбиратимуться правильно, читання даруватиме їм радість, приємні миті, наснагу до пізнання нового і невідомого.









Немає коментарів:

Дописати коментар