пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Арт-зустріч " Вийся,вийся, голочко, вишиваю долечку"

      День працівників культури та майстрів народного мистецтва став особливим в цьому році для користувачів районної бібліотеки для дітей. Арт-зустріч, яка відбулася в цьому закладі культури,  допомогла  їм поринути у світ давнього, одного з найпоширеніших видів мистецтва  українців - вишивки.
      На початку заходу присутні ознайомились з книгами, які можуть бути корисними різним категоріям читачів:  вишивальникам-початківцям; учням і студентам під час вивчення історії декоративно - прикладного мистецтва; всім, хто хоче освоїти різні техніки вишивки, пізнати особливості орнаментів та символіки окремих регіонів України.
      Почесним гостем цього заходу була Тамара Іванівна Цаплюк - майстер народної творчості Бердичівського району, уродженка селища Гришківці. Живе спілкування з майстринею відкрило цікаві моменти з життя  Тамари Іванівни, дало можливість почути і побачити, як за допомогою лише голки і нитки на чистому полотні народжуютьться неперевершені узори. Вишиті хрестиком  рушники, ікони, картини, виставлені в залі бібліотеки, дивували і зачаровували гармонією кольорів, витонченістю.
     Інші грані  художнього  вишиваня   висвітлило відео "Майстер-клас Надії Вакуленко з Полтавщини".  Глядачів зацікавила її розповідь про використання  технік "білим по білому", "прорізний прутик", "довбанка", "солов’їні вічка", "зерновий вивід". 
   Відеорепортаж про українське народне вбрання у давнину відкрив учасникам цієї зустрічі двері  музею Івана Гончара (м.Київ).
     Музичні паузи та показ одягу з українськими національними мотивами сучасних дизайнерів створювали особливу святковість та несли естетичну насолоду і дітям , і дорослим.
       Ця культурно-мистецька година стала незабутньою бібліотечною мандрівкою  сходинками, які ведуть до вершин високого мистецтва.
      Вишивка - український етнічний бренд. Вона живе, розвивається, збагачується і незмінно залишаєтья потужним оберегом, який відображає думки, настрої та мрійливі сподівання на щасливу долю.





























Немає коментарів:

Дописати коментар